مسائل مربوط به ساختمان ها با توجه به شرایط جغرافیایی و زمین شناسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، کار با مصالح و روش های ساخت مقوله پیچیده ای است. در گذشته ساختمان ها با روش های سنتی و مصالح موجود و در دسترس صرفا به منظور ایجاد سرپناه با کمترین توجه به مسائل ایمنی ساخته می شد. اما همزمان با توسعه و گسترش جوامع و رشد جمعیت، نیاز به ساخت سازه های عظیم مسکونی، اداری و تجاری، صنعتی، هتل ها، بیمارستان ها و …. افزایش یافت و می توان گفت امروزه صنعت ساختمان بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. این سازه ها به دلیل اهمیت بسیار زیاد (به لحاظ اقتصادی، نوع کاربری، مسائل فنی و …) نیازمند طراحی و اجرای اصولی با در نظر گرفتن مسائل ایمنی هستند. باید در نظر داشت تمام مراحل مربوط به طراحی، ساخت، نگهداری و حتی تخریب ساختمان ها باید با بهره گیری از اصول دانش فنی مطابق با مقررات ساختمانی و توجه به الزامات اساسی از جمله ایمنی و پایداری انجام شود. واضح است که عدم رعایت هریک از موارد فوق خطرات و مشکلات زیادی را به دنبال خواهد داشت و هم چنین عملکرد سازه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
شرکت مهندسی آساکو به منظور بهبود شرایط ایمنی و پایداری ساختمان ها در زمینه های زیر در حوزه صنعت ساختمان فعالیت می نماید:
– بهینه سازی سازه های ساختمانی
– ایمن سازی ساختمان در برابر سیل
عدم توجه به مسائل ایمنی و پایداری در روند اجرای ساختمان حادثه آفرین است. هر ساله در کشور گودبرداری های غیر اصولی منجر به بروز خسارات و آسیب های زیان باری می شود. یکی از مسائل بسیار مهم و بنیادی در روند ساخت و ساز، ایجاد پایداری مناسب در هنگام تخریب و گودبرداری می باشد. در مواردی که عمق گودبرداری افزایش می یابد احتمال ناپایداری و ریزش جداره های گود زیاد است. از این رو متخصصین آساکو با انجام بررسی های دقیق از موقعیت پروژه، شرایط ساختمان های مجاور، نوع پروژه، عمق و سطح گود صحیح ترین روش پایدارسازی را انتخاب می کنند. در نتیجه ضریب اطمینان نسبت به عدم تغییر مکان غیرمجاز جداره های گود افزایش می یابد. کاهش زمان و هزینه های پایدارسازی و کاهش خطرات احتمالی از دیگر نتایج انتخاب صحیح روش پایدارسازی می باشد.
گودبرداری غیر اصولی و ناپاداری دیواره های گود
اطمینان از ایمنی یک ساختمان در طول زمان ساخت و بهره برداری نیازمند پایه گذاری قوی می باشد. بنابراین پی و فونداسیون هر سازه باید با شرایط خاک زیرین، نوع سازه و بارهایی که باید به زمین انتقال دهد متناسب باشد. از این رو انجام آزمایشات لازم و داشتن اطلاعات کامل از خصوصیات و پارامترهای خاک و مطالعات ژئوتکنیک منطقه یکی از مهم ترین مراحل ساخت و ساز است تا در صورت ضعیف بودن خاک و یا دارا بودن خصوصیات منفی (پتانسیل تورم بالا، پتانسیل روانگرایی و …) مقاوم سازی و بهسازی انجام شود. در برخی موارد بدلیل عدم انجام صحیح موارد ذکر شده و یا اعمال سربار اضافی بر ساختمان بدون در نظر گرفتن آن در محاسبات، نشست رخ می دهد و عملکرد سازه را تحت تاثیر قرار می دهد.
خدمات تخصصی آساکو در پایدارسازی گود
– سازه نگهبان خرپایی
– مهار متقابل
– اجرای شمع
خدمات تخصصی آساکو در مقاوم سازی و بهسازی خاک
– ستون شنی
علاوه بر موارد گفته شده در بالا که در نتیجه عدم توجه به ضوابط و ایمنی در طراحی و اجرا رخ می دهد وقوع زمین لرزه و سیلاب نیز پیامدهای زیادی به دنبال دارد. ایران دارای گسل های لرزه ای است و به همین دلیل از جمله کشورهای زلزله خیز جهان به شمار می رود. آمار مرگ و میر در زمین لرزه های رخ داده در ایران از شروع قرن بیستم بسیار بالا است و احتمال ایجاد زلزله هاي مخرب در سال هاي آینده نیز وجود دارد. هر چند که روند ساخت ساختمان های شهری و روستائی به سوی تیپ اسکلت دار و مقاوم بوده و تعداد ساختمان های فاقد اسکلت کمتر از سال های قبل می شود، اما در حال حاضر نیز بر اساس آمار هم چنان درصد بالایی از ساختمان های کشور فاقد اسکلت هستند و یا در مقابل حوادث طبیعی مقاوم نیستند. بنابراین استفاده از فناوری های نوین در طراحی و اجرای ساختمان ها در جهت افزایش مقاومت اجزای سازه و همچنین خاک زیر پی اهمیت زیادی دارد. براساس مطالعات انجام شده و بررسی خرابی های حوادث طبیعی در چندین سال اخیر می توان گفت یکی از راهکارهای مناسب برای کاهش خسارات و تلفات، مقاوم سازی و بهینه سازی ساختمان ها و مقاوم سازی و بهسازی خاک زیر پی است.
خدمات تخصصی آساکو در مقاوم سازی ساختمان
–کامپوزیت FRP
– ژاکت بتنی
– ژاکت فولادی
– ترمیم بتن
– پوشش های حفاظتی
– آب بندی
– میراگرهای لرزه ای
خدمات تخصصی آساکو در بهینه سازی ساختمان
– سبک سازی اسکلت ساختمان
– طراحی بهینه ساختمان های بتنی و فلزی