شرکت آساکاو

جستجو کردن

سازه های صنعتی

سازه های صنعتی زیر بنای بخش های مهم و مختلف صنعتی، بخش های تولیدی، انرژی، نفت، گاز، کشاورزی، پتروشیمی و غیره را تشکیل می دهند. این سازه ها اغلب در معرض بارهای سنگین، دمای زیاد، فشار زیاد و یا مواد خورنده قرار دارند. بنابر این در طراحی این سازه ها مسائل مربوط به بهینه سازی (جهت مطالعه ی بیشتر در خصوص بهینه سازی سازه ها اینجا کلیک کنید) و مسائل مربوط به افزایش دوام و ایزولاسیون (جهت مطالعه ی بیشتر در خصوص ایزولاسیون صنعتی اینجا کلیک کنید) از اهمیت زیادی برخوردار است. شرکت مهندسی آساکو با در اختیار داشتن کارشناسان و متخصصین خبره و متعدد، در زمینه ی مشاوره، طراحی، بهینه سازی، اجرا و مقاوم سازی سازه های صنعتی، فعالیت دارد. این شرکت با خودباوری و ایمان به توانمندی های علمی و عملی نیروی جوان و نخبه در راستای ارتقاء و سازندگی هر چه بیشتر کشور گام بر می دارد.

سازه های صنعتی

سازه های صنعتی بخش عظیمی از سازه ها را شامل می شود. بطور کلی سازه های صنعتی را می توان به موارد زیر طبقه بندی نمود:

انواع سازه های صنعتی

1) دودکش های صنعتی

دودکش های صنعتی در صنایع مختلفی مانند پتروشیمی و نیروگاه ها جهت تخلیه ی آلاینده ها و گازهای قابل اشتعال در ارتفاع زیاد استفاده می گردند. دودکش های صنعتی معمولا دارای ارتفاع زیادی می باشند؛ زیرا با انتشار آلاینده ها در ارتفاعات زیاد از اثرات آن بر محیط و انسان کاسته می گردد. علاوه بر این گاهی از این سازه ها جهت کاهش دمای گازها استفاده می شود. در طراحی این سازه ها، بارگذاری دینامیکی به خصوص بارگذاری دینامیکی باد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تعیین پاسخ های دقیق این سازه ها نیازمند تحلیل دقیق دینامیکی می باشد و با در نظرگیری مشخصات دینامیکی سازه انجام می گیرد.

دودکش های صنعتی

2) دکل ها و برج ها

از دیگر سازه های صنعتی پرکاربرد می توان به دکل های برق، دکل های مخابراتی، دکل های روشنایی و  دکل های مورد استفاده در صنایع نفت و گاز اشاره نمود. دکل ها از نظر ارتفاعی بازه ی گسترده ای را به خود اختصاص می دهند و گاهی با ارتفاع های بسیار زیادی اجرا می شوند. با توجه به ارتفاع زیاد دکل ها مانند دودکش های صنعتی، نیروهای دینامیکی از اهمیت زیادی در طراحی این سازه ها برخوردار است. دکل ها از نظر ساختاری به دو گروه دکل های مهاری و دکل های خود ایستا تقسیم بندی می شوند. دکل های خود ایستا به صورت دکل های سه پایه و یا چهار پایه می باشند که به وسیله ی اعضای خرپایی به یکدیگر متصل شده اند. دکل های سه پایه فضای کمتری را اشغال می کنند و هزینه ی کمتری را در بر می گیرند. در صورتی که دکل های چهارپایه ظرفیت باربری بیشتری داشته و با ارتفاع بیشتری می توانند مورد استفاده قرار گیرند.

 از روش های کلاسیک مختلف مانند الگوریتم های مختلف موجود می توان جهت بهینه سازی دکل ها استفاده نمود. فونداسیون های مورد استفاده در دکل ها به دو صورت سطحی و عمیق اجرا می گردد. در حقیقت هنگامی که دکل ها در زمین های سخت و سنگی مورد استفاده قرار می گیرند به علت دشواری حفاری و ایجاد فونداسیون عمیق از فونداسیون های سطحی استفاده می گردد.

برج ها و دکل ها

3) سوله ها

سوله ها یکی از انواع سازه های صنعتی می باشند که به صورت های مختلف یک دهانه و یا چند دهانه اجرا می شوند و اغلب از خرپا و یا قاب های صلب با دهانه های بسیار بزرگ تشکیل شده اند که بر روی آن ها لاپه ها و پوشش های نهایی قرار گرفته است. سوله های صنعتی اغلب دارای جرثقیل های متحرک می باشند. علاوه بر این تغییرات دمایی در این سازه ها از اهمیت زیادی بر خوردار است لذا در نظر گیری بارگذاری های دینامیکی این جرثقیل ها و تغییرات درجه حرات و تأثیر آن بر سازه، در هنگام طراحی از اهمیت زیادی برخوردار است. علاوه بر این در نظرگیری بار برف و بار باد در این سازه ها مورد توجه است. در طراحی این سازه ها با استفاده از فولادهای با رده های مقاومتی متفاوت و استفاده از روش های مختلف بهینه سازی می توان به طراحی بهینه ای دست یافت.

سوله های صنعتی

4) توربین های بادی

از دیگر سازه های صنعتی مورد استفاده، می توان به توربین های بادی اشاره نمود. این سازه ها جهت تبدیل انرژی جنبشی باد به انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرند از این رو در معرض بارگذاری های دینامیکی باد و ارتعاشات قرار دارند. استفاده ی بهینه از این توربین ها با افزایش ارتفاع آن ها همراه است. که این امر موجب افزایش بارهای وارد به فونداسیون می گردد. فونداسیون های توربین های بادی ساحلی از انواع مختلفی مانند فونداسیون های مونوپایل، فونداسیون های تریپاد، وزنی و مکشی و روکش دار تشکیل شده اند. در طراحی توربین های بادی ساحلی، اندرکنش میان امواج، باد و توربین از اهمیت زیادی برخوردار است.

توربین های بادی

5) مخازن و سیلوها

سیلو ها و مخازن در گستره ی وسیعی از صنایع مانند صنایع نفت و پتروشیمی، صنایع کشاورزی، گندله سازی، صنایع سیمان و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. این سازه ها از رایج ترین سازه های پوسته ای می باشند. سیلوها به دو صورت بتنی و فلزی موجود می باشند که هر کدام بنا به شرایط مزایا و معایب مربوط به خود را دارند. سیلوهای فلزی اغلب از آلیاژهای آلومینیوم ساخته می شوند و از وزن بسیار کمتری نسبت به سیلوهای بتنی برخوردارند. طراحی سیلوها و مخازن در شرکت مهندسی آساکو به ویژگی های مواد ذخیره شده و اندرکنش ذرات ذخیره شده و سطح، زاویه اصطکاک داخلی، اندازه ذرات و چگالی و رطوبت بستگی دارد. ایزولاسیون مخازن نقش مؤثری در کاهش هزینه های تعمیراتی و کاهش اتلاف انرژی در این سازه ها ایفا می کند. جهت مطالعه بیشتر در خصوص ایزولاسیون صنعتی اینجا را کلیک نمایید.

مخازن و سیلوها

6) نوار نقاله

نوار نقاله های بزرگ صنعتی در صنایع مختلف به ویژه صنعت معدن جهت حمل و جابجایی مواد و مصالح از سطحی به سطح دیگر مورد استفاده می گردند. سازه های نگهدارنده ی نوارهای نقاله باید بر روی فونداسیون های صلبی قرار بگیرند که بتوانند نیروهای پیچشی و خمشی که در اثر چرخش نوار نقاله ایجاد می شود را تحمل نمایند. سختی جانبی این فونداسیون ها باید مانع از ایجاد خمش طی فعالیت نوار نقاله گردد.

نوار نقاله

7) پلتفرم ها و پایپ رک ها

پایپ رک ها و پلتفرم ها، سازه ها و سکو هایی هستند که جهت نگه داری لوله ها و تجهیزات مکانیکی مختلف صنعتی در صنایع پتروشیمی، پالایشگاه ها، نیروگاه ها و دیگر صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. طراحی پلتفرم ها شامل طراحی اسکلت و فونداسیون سازه می باشد. اسکلت این سازه ها عموما به صورت خرپا می باشند. این سازه ها به علت عملکرد تجهیزات صنعتی قرار گرفته بر روی آن ها تحت تأثیر نیروهای دینامیکی و ضربه هایی که توسط تجهیزات وارد می شود قرار می گیرند.

شرکت مهندسی آساکو در طی سالیان گذشته تجارب متعددی از طراحی، بهینه سازی و مقاوم سازی انواع سازه های صنعتی کسب نموده است.